Иван Портних положи клетва като кмет на Варна. Снимка: Булфото

Иван Портних от днес е официално кмет на Варна, след като положи клетва на тържествена сесия на общинския съвет. След това той получи нагръдния знак на кмета на Варна и символичния ключ на града.

"Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие за развитие на Варна в следващите години. Осъзнавам, че всеки един варненец е мой работодател от днес нататък", каза Портних след встъпването си в длъжност.

Той подчерта, че в града има напластени много проблеми през последните години, но с общите усилия на местния парламент, варненските депутати и министри, независимо от политическата им украска, могат да бъдат решени.

Още по темата

След клетвата новият градоначалник събра медиите на първа си пресконференция в качеството си на кмет. "Първото, което ще направя, ще бъде разрешаването на проблема с ВиК-авариите в „Аспарухово“, доколкото това е в компетенциите на общината", каза Иван Портних.

Сред останалите му приоритети са недопускането на автомобили в Морската градина, въвеждането на „синя зона“, която да се обслужва от общинска фирма, изграждането на нови паркоместа и справянето с бездомните кучета.

Новият варненски кмет обяви, че ще направи промени в местната администрация, но след като прецени какви трябва да бъдат те. “Ще ги въведа поетапно, но това ще стане след няколко седмици, когато преценя къде е необходимо. Ще направя и ревизия на това, което е оставил Кирил Йорданов”, уточни Иван Портних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase