Христо Бозов е събрал най-много гласове, според предварителни резултати. Снимка: Булфото
fallback

Христо Бозов и Иван Портних са двамата кандидати за кмет на Варна, които отиват на балотаж. Това сочат прогнозните резултати на "Сова Харис", съобщава Дарик.

Най-много гласове е получил независимият кандидат Бозов, който бе подкрепен от БСП. За него са гласували 32 на сто от далите своя вот.

След него, с малко над 26%, се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов със 19,5 на сто. Веселин Марешки е събрал около 12% и е на четвърто място.

Друга агенция „Афис" пише, че за Бозов са дали вот 33%, а за Иван Портних - 26 на сто. Чавдар Трифонов е подкрепен от 20% от избирателите.

Oще по темата

На днешния ден във Варна бе регистрирана рекордно ниска избирателна активност.Според Кристиян Богоев от Общинската избирателна комисия, пред урните са застанали 25,22 на сто от хората с право на глас.

Близо 290 000 варненци имаха право да гласуват. В общината бяха отворени 385 секционни комисии. Варненци избираха между деветима кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Запознат

преди 10 години

Само да спомена, че Иван Портних не е бивш шофьор на Илия Павлов. А това, че е станал милионер от дарения го измисли червеният Бареков. Портних доказа произхода на всяка стотинка, с документи. Той Бареков можеше да каже каквото му хрумне и вие щяхте да захапете въдицата като първи шарани. То си е за вас де, аз се спасих от ***. :)

105

anakin

преди 10 години

В такива дни ме е срам , че съм от Варна.....Събудете се заспали "***" за какво протестирахте февруари месец....Ако искате пак БСП да ни управлява изберете си подкрепения от тях кмет....

104

Никола

преди 10 години

До АнонименТи по-добре не давай акъл. Избери между младото и застаряващото, между БСП и ГЕРБ, между Йорданов и Портних. Какво ми се занимавате с интриги?! Убеден съм, че дори не сте отишли да гласувате, ама си отваряте устите. Срам сте всички!

fallback