Зеленчукопроизводителите са категорични, че протестите ще продължат, докато не бъдат чути. Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 300 зеленчукопроизводители, предимно от Петричко-Санданския район, блокираха главен път Е-79 край Сандански в знак на протест срещу ниските изкупни цени на продукцията им.

Движението бе спряно за около 10 минути и до образуването на километрични опашки от автомобили не се стигна, съобщи Дарик.

Протестиращите се събраха при мотел "Мамин Кольо" и изхвърлиха на пътя домати.

"Настояваме за спешни срещи със земеделския министър, представители на финансовото министерство и президента Росен Плевнелиев, който да обърне внимание на производителите на земеделска продукция от Благоевградска област.

Принудени сме да продаваме на цена от 40 стотинки за килограм нашата продукция, която гледаме седем месеца. Обречени сме на глад", заяви Георги Кафтанов, организатор на протеста.

Зеленчукопроизводителите са категорични, че протестите ще продължат, докато не бъдат чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Kornelija

преди 10 години

Vzemete kamionite i gi donesete v Germanija.O6te na granicata moje da gi prodadete za 2 Euro

40

анонимен

преди 10 години

докарайте ги в софия на кооперативния пазар в люлин 200 000 жители имавръзка и с метрото но ако са с бял корен и безвкусни несе хабете

39

IDEAL

преди 10 години

Благодаря (38):) Официално ще бъде и във Фейса - Предложение, доматите да бъдат докарани в София, от протеста да ги закупим за 1лев/кг. и след това 20 000, сами ще решим как най-добре ще ги оползотворим;) Всички ще бъдат доволни и производителите на домати и ние, и със сигурност ще отбележим в червено протеста:)

fallback