Снимка: Булфото, архив

НК "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ заменя ръчните бариери с нови 35 автоматични устройства на прелези, разположени на територията на цялата страна, съобщиха от компанията.

С това експлоатационните разходи се намаляват и се повишава нивото на безопасността на движение. Отпада необходимостта от поддръжка на ръчни бариерни инсталации, които са морално и физически остарели.

Въвеждането в експлоатация на новите автоматизирани прелезни устройства спомага още и за намаляване на времето, през което прелезът е затворен. Съоръженията елиминират участието на субективния фактор за затваряне на прелеза - управлението е автоматизирано с високо ниво на надеждност.

Друг важен фактор е бялата бавномигаща светлина на прелезните шосейни светофари, с която се подава информация към водачите на пътни превозни средства, че прелезното устройство е изправно и към прелеза не приближава ж.п.-возило.

Планът се осъществява по проекта за модернизиране на осигурителни системи и прелезни устройства от инвестиционната програма на НКЖИ за 2013 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase