Снимка: Булфото, архив
fallback

Повдигнато е обвинение на 55-годишния Райчо Иванов, който завърза за автомобил кучето си и го влачи по улиците на асеновградското село Тополово. Това съобщи прокурор Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив пред Радио „Фокус”.

Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Той е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от една до три години, както и глоба от 2000 до 5000 лева.

Oще по темата

Съгласно повдигнатото обвинение Иванов ще отговаря за това, че е проявил жестокост към кучето, като му е причинил противозаконно смърт и деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин на публично място.

Според указанията на Районната прокуратура в град Асеновград, по образуваното досъдебно производство продължават да се извършват интензивни следствени действия с цел изясняване на фактическата обстановка и обстоятелствата по обвинението.

Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.

Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени.

След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Някой

преди 10 години

*** вярно много загрижени за кучетата имали. Приказката " Храни куче да ти изяде кокошките" знаете ли я? Всеки, ама всеки един на село би го убил това куче, щом посяга на останалите животни! Явно психологията на селото Ви е чужда. И кой е *** решил, че може да квалифицира някого като "изверг"? Срамота за изданието!

104

Боби Файфър

преди 10 години

Е, няма - ще го вкарат в затвора, а вие се *** от яд и си живуркайте в мрак и в хаоса в тъпунгерските си глави. Убивайте, мъчете, ние пак ще ги спасяваме, и пак ще надделеем над садисти и престъпници като вас. Лесно се унищожава, ама трудно се създава, за това и вие по по-лесния начин, щото за нищо не ставате друго. Злобни ***. Всяко едно бездомно куче е 100 пъти по-свястно от вас.

103

Антония

преди 10 години

До РистуОх, ти , пък не престана да бълваш идиотщини. По-*** коментара от твоите не бях срещала.

fallback