Тази сутрин много от колите изглеждаха така. Снимка: Булфото
fallback

Облачен фронт, примесен с фини пясъчни частици, навлезе в България и създаде запрашавания в някои части на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.



Облаците идват от Африка и Сахара и за това София осъмна с тънък слой червеникав прах. Рано тази сутрин е имало пик на запрашаването над Югозападна и Южна България, отчитат експерти.

Очаква се по-късно през деня пясъчните облаци да се отправят на Север и част от Източна България.



Същевременно тази сутрин в Пловдив валя дъжд, примесен със сахарски пясък. Според метеоролозите обаче явлението не е необичайно и не е опасно. За минути такъв дъжд валя и във Велико Търново и Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

за овцете !

преди 10 години

Хората са много неусведомени по този въпрос ! Наистина ни запипват от скапаните самолети за да ни тровят здравата ! Трябва вече да се направи нещо по този въпрос преди масово да почнем да измираме и тогава хората да им светне ламичката за какво става въпрос, то е ясно че от няколко такъва "дъжда" няма да умрем, но всичко с времето си драги коментатори ! БУРЕВЕСТНИКОВ е прав за всичко, а останалите просто не пишете малоумщини !!!

63

уса

преди 10 години

По принцип всеки следобед в Сахара се образува силна буря ,която вдига този прах високо в небето и от там теченията го завихрят.Достига чак до Амазонка и съставът му е полезен за растенията като цяло.Е да ,не е полезен за дишане.Ама като гледам ,не са се хванали да мият по улиците..........

62

Анонимен

преди 10 години

Не знам , дали наистина е безобидно това явление , но като миех колата , препаратът , който е един и същи винаги , този път не можа да отстрни пустинният прах....Много се съмнявам , че тази пепл е безвредна , но кой да ти каже , то и Бойко вече го няма ...

fallback