Снимка: Impact Press Group - архив
fallback

Забраната на монокините на бургаския плаж не е демократична, смята кметът Димитър Николов. Николов направи изказването по повод отправено искане на деветима пастори от евангелистки и протестантски църкви да се забранят монокините на плажа в града.

Градоначалникът обясни, че такава заповед може да бъде издадена от общината само с промяна на Наредбата за обществения ред, но според него това е крайна мярка.

На бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове, извън рамките на общината. Възможността хората да се чувстват свободно на пясъчната ивица е защита на демокрацията, заяви градоначалникът, цитиран от БТА.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Константин Луков каза, че писмото на пасторите ще бъде разгледано в две от комисиите - в Правната комисия и в Комисията по обществен ред и сигурност. Двете комисии трябва да решат дали да се предложи промяна на Наредбата и дали да се внесе докладна записка в Съвета.

Моето лично становище е, че когато се задава една правна регламентация, трябва да има и механизъм за контрол и санкция. Нали разбирате, че трябва да имаме взвод от армия от инспектори, които да глобяват жените по монокини на плажа, каза Луков.

Според него по-доброто решение е да се обособят "Евин" и "Адамов" плаж, каквито е имало навремето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 11 години

Аз пък предлагам да сложат горнища, ама до ходят без долнища. Моралистите ще са доволни, че ще се покрият повече части от тялото, зяпачите ще гледат право в целта.Така хем вълка сит, хем агнето цяло.

52

az

преди 11 години

daje triabva sas zakon da se prieme xodeneto dibidius po plaja

51

Анонимен

преди 11 години

Протестантските и евангелистките пастори имат странни разбирания за морал, за тях педерсатията и педофилията е нормална, а цици на плажа са скандални.

fallback