Снимка: Булфото

Повече от 24 часа продължава блокадата на българските превозвачи на двата ни гранични пункта с Турция.

10 километра е опашката от тирове на ГКПП Капитан Андреево, толкова е и на ГКПП Лесово, съобщи за Dnes.bg председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Илиян Филипов.

По думите му товарните автомобили, пътуващи за Турция, са много повече, но за да не се струпват всички на границата, полицията ги отбива по паркингите край Петолъчката и Хасково.

Още по темата
Българските превозвачи са категорични, че няма да вдигнат блокадата, докато не получат писмено уверение от Анкара, че турските власти ще спазват подписаните от тях международни спогодби и няма да налагат репресия върху българския бизнес, като задържат наши камиони с дни без основателна причина.

По обяд турски шофьори са блокирали пътното платно към ГКПП Капитан Андреево. Това е своеобразен контрапротест срещу действията на българските превозвачи, които от два дни за затапили двата гранични пункта  на България с Турция.

Превозвачите не пропускат доли леки автомобили и автобуси. От Областната дирекция на МВР - Хасково съобщиха, че на недоволните турски шофьори ще бъдат връчени разпореждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase