Христо Бозов Снимка: архив, Булфото

Административният съд във Варна отмени решението на Общинския съвет, с което арх. Димитър Николов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет.

Николов замени доц. Христо Бозов, който в началото на май беше свален от поста временно изпълняващ длъжността кмет на Варна.

Мотивите, посочени в прессъобщението на съда, са, че местният парламент е трябвало да изложи в решението си конкретни мотиви за необходимостта от предварително изпълнение в съответствие с изискванията на закона.

Според съда липсват конкретни основания и точни мотиви, налагащи допускане на предварителното изпълнение на административния акт, което води до неговата незаконосъобразност и неминуемо налага отмяна на избора.

Още по темата

Решението на Варненския административен съд подлежи на незабавно изпълнение, за което с факсове днес са били уведомени Общинският съвет на Варна, както и в момента изпълняващият длъжността кмет арх. Димитър Николов.

Dnes.bg припомня, че доц. Бозов обжалва отстраняването от поста на 7 май. Делото по жалбата му ще бъде разгледана на 27 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase