Снимка: Булфото

Наднормено запрашаване на въздуха през шестте почивни дни е имало в градовете Варна, Видин, Русе и София. Това сочат данните от всекидневните бюлетини за качеството на въздуха, публикувани днес в сайта на Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/.Фини прахови частици в повече е имало на 1 май във Варна, Видин и София, като стойностите са между 1,03 и 1,09 пъти над средноденонощната норма.

На 2 и 3 май превишение на замърсителя е регистрирано във Варна - съответно 1,08 и 1,15 пъти. На 5 май съдържанието на фини прахови частици е 1,0 пъти над нормата.

На 30 април е регистрирано превишение на нормата за съдържание на серен диоксид в град Гълъбово, сочат оповестените днес данни на ИАОС. Измерените стойности са 1,12 пъти над средночасовата норма и се дължат на наслагване на емисии от ТЕЦ в комплекса "Марица изток", посочват от РИОСВ - Стара Загора.

В този ден фини прахови частици в повече са установени в Бургас, Видин, Перник, Пловдив и София, като стойностите са между 1,03 и1,26 пъти над средноденонощната норма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase