Огромната скала. Снимка: Булфото
fallback

Огромен къс скала с приблизително тегло от 10 тона се откъсна от скалите в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново, съобщава „Булфото“

Огромният камък е паднал на улица "Михаил Кефалов" в близост до "Балдуиновата кула". За щастие при инцидента няма пострадали.

По пътя си надолу каменния блок е изпочупил дървета и оградата на историческата забележителност.

Веднага след получаване на сигнала по разпореждане на кмета на Община велико Търново Даниел Панов са предприети необходимите спешни мерки. Откъсналото се парче скала беше преместено с помощта на специализирана техника в страни от пътя от пътноподдържащата фирма, съобщават от Община Велико Търново.

Щетите от падналата скала е повредена и деформирана метална ограда с дължина около 11 линейни метра от оградата на крепостта „Царевец” Повреденият участък от оградата ще бъдат ремонтирани също от поддържащата фирма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

смех

преди 11 години

До ТърновецТочно *** си има, и то не само няколко къщи, а целия квартал е ***! Да не говорим за джамията и опелото, което се разнася точно под стените на Царевец от минарето по няколко пъти дневно! Това само за информация на хората, които не знаят какви комшии имаш :)

25

Търновец

преди 11 години

ДО 25 :))) Ей *** недей да лъжеш във кв. "Света Гора " няма *** има турци които са доста възпитани и културни ,съвместно със тях живеят и много българи и аз съм един от тях ,във този квартал се намира и великотърновският университет и студентското градче ,между тези хора имам перфектни приятели ,хора със висше и средно образование неграмотни хора почти няма.От страна на 40-те мъченици има *** но тях също не можеш да ги различиш между българите ,също са възпитани хора.

24

Анонимен

преди 11 години

RRRRRRRRRRR

fallback