Нарушенията в резервата са големи, смята Евдокия Манева. Снимка: Булфото
fallback

С последно предупреждение за уволнение ще бъде наказан директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Бургас, заради скандалния случай на строеж и нарушения в резерват "Ропотамо", съобщи заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева.

Тя посочи, че досега той не е имал провинения. Счита се обаче, че липсата на контрол в резервата, който е на територията на екоинспекцията, е достатъчно нарушение, за да се прескочи порицанието и предупреждението, коментира Манева.

Според нея нарушенията в резервата са толкова големи, че е напълно възможно да се разтрогне договорът с наемателя.

"Човек, който е нарушил закона в резерват, няма място в него за извършването на никаква дейност", категорична бе Манева. По думите й наемателят не може да има претенции към държавата за неустойки при наличието на толкова големи нарушения.

Oще по темата
Веднага сред получаването на сигнал за нарушенията в резерват "Ропотамо" е спряно всичко, което се строи, посочи отново заместник-министърът на околната среда и водите. Както е известно след сигнали за строеж в резервата служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас. При проверката е установено изграждане без строителни книжа на дървена конструкция - колони и греди, на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

По-рано днес от фирма "Венис Марина" се оправдаха, че не строят в резервата, а просто правят освежителен ремонт на съществуващото открито заведение. Съмненията са обаче, че строящата се постройка ще бъде около 400 кв.м., а старото законно дървено бистро е 161 кв.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

тцЪ

преди 11 години

Вместо да го плашат, да вземат да го уволнят дисциплинарно,барабар с останалите калинки в РИОСВ - Бургас. Да видим следващите дали ще са толкова смели

8

№13

преди 11 години

По думите й наемателят не може да има претенции към държавата за неустойки при наличието на толкова големи нарушения.Нейните думи имат стойност колкото спукан презерватив. Важно е какво пише в договора, всичко друго е вятър на устата...

7

АНОНИМЕН

преди 11 години

Направо да го уволняват ,мутри от плашене не разбират.

fallback