Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group
fallback

С ново писмо изненада медиите и гражданите на Варна кметът в оставка Кирил Йорданов, след като вчера обяви, че се обръща към хората за последен път. Днес той отново твърди, че поставя точка в традицията си да пише изявления до четвъртата власт и обществеността. В писмото си, дълго няколко страници, Йорданов отново обяснява заслугите си за развитие на морския град, обвинява определени политици и партии за състоянието на Варна и за обстановката в града. 

“Варна не е запуснат бостан, а сложен градски организъм, работил и развивал се при ясно определени и разумни правила. „Определението „Варна - занемарен град” е измислено, пришито на гражданите и използвано срещу мен. И в този момент е достатъчно варненци да излязат от града си, за да видят другата част на България, за да разберат истинските болки на другите хора, проблемите на другите градове”, обяснява Йорданов.

По повод развитието на Бургас той е на мнение, че градът е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък.

В словоизлиянието си кметът на Варна в оставка казва, че се гордее с „новите градски улици и булеварди, десетките разширени кръстовища, съвременните светофарни уредби”, както и с организацията на движение в града.

За пореден път Кирил Йорданов критикува БСП и техния градски лидер, тотално пренебрегвайки факта, че три мандата беше подкрепен именно от червените. “За Марешки предстои да разберем, дали паричният му ресурс и лекарствените му средства са достатъчни, за да постави под упойка съвестта на 60-70 000 варненци”, пише още Кирил Йорданов.

По повод твърденията на Яне Янев за злоупотреби с 1,5 милиарда лева той подчертава: „Явно пишещите и говорещите тези безумия са стигнали до такива изчисления в мечтите си за собствените им пропуснати ползи”. Писмото завършва с благодарности към варненци и още: “Вие бяхте моите партньори и моята партия. Повтарям, оттеглям се с чиста съвест и с обич към родната Варна. Вярно е - градът ни е многолик, но затова пък, човек винаги може да си избере лицата, които да обича. Всяко едно от тях носи името Варна. А това, колкото е тъжно, толкова е и оптимистично”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Варна

преди 11 години

Това *** пак съчинило небивалици...Киро, да беше станал писател-фантаст, а не да ни заливаш с лъжите си!Не ти стигнаха 3 мандата и половина да грабиш, ами пак надигаш глава...!Защо си мълчиш за далаверите и подкупите, с които си купи имоти в Турция и Швейцария?За такива важи поговорката *ти го плюеш, то казва дъжд вали*!!!Ега ти наглото впиянчено мекотело!!!

82

Nasko

преди 11 години

Егати Гьонсурата, абе къде да се разходи човек извън града бе Нещастнико, те хората искат да се разхождат в града си, който си направил една развалина отвсякъде, с безумното му незаконно застрояване,защо ли не ти направят една проверка, за да се види колко от новите строежи са без акт16, дали има 10 метра улица без дупки??***, ако видят хората и площада, дето си го направил, за да ремонтираш по 5 пъти в годината....МОШЕННИКОО, Засрами се , отиде си човек заради Лакомията ти с *** !

81

Анонимен

преди 11 години

Колко пари се пръснаха от културата по разни руснаци и руско-български културни обмени за плажни цели.

fallback