Палатковият лагер край Община Варна остава. Снимка: Булфото
fallback

Жива верига окупира двата входа на община Варна с искане местния парламент да подаде оставка. Тя обаче не попречи на общинските служители да влязат в сградата и да започнат работа.

Над 50 души с националния флаг в ръце се подредиха на символичен протест тази сутрин, блокирайки централния и страничния вход на сградата. Живата верига остана там около час, като хората обещаха, че пак ще се върнат.

Сред недоволните са членове на Отворения обществен съвет и на инициативния комитет, както и един от лидерите на протестите Иван Петров. И този път обаче протестиращите се разделиха на два лагера.

Хората от живата верига са на мнение, че Общинския съвет незабавно трябва да се разпусне, но не липсваха и други протестиращи покрай тях, които настояват той да продължи да работи.

Зад живата верига са опънати въжета, а зад тях има кордон от представители на полицията и жандармерията. До ексцесии не се стигна.

Двете палатки, които бяха опънати снощи пред Община Варна, все още са там. До тях са кръст и ковчег, на който пише: „Навършват се 40 дни от кончината на партии. Не се връщайте никога!”.

До края на деня се очаква палатковия лагер в тревните площи пред сградата на Община Варна да се увеличи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

sistemata

преди 11 години

На страната,като цяло и на всяко населено място е необходима ПОДХОДЯЩА СИСТЕМА НА УП-РАВЛЕНИЕ.Трудно е да се изгради,но не и невъзможно.Ако продължаваме да залагаме на "ня-кой да ни оправи",можем да сме сигурни.че такъв ще се намери.Както досега,защото СИСТЕМАТА,КОЯТО ДЕЙСТВА СЕГА,стимулира,даже налага това.При тази позиция,ние стоим и гледаме,как някой ни "оправя".А ПРИ ЕДНА ДРУГА СИСТЕМА,това трябва да правим сами съссебе си(като общество).И ТОГАВА, НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ БЕЗУЧАСТНО,А ЩЕ ДЕЙСТВАМЕ

40

Чичо Гошо

преди 11 години

Баси умрялата жива верига. Те нямат 20 човека....

39

eve1

преди 11 години

Браво на варненци!Ако в цялата страна сме упорити,като тях,няма начин нещата да не тръгнат към подобрение.В нормалните европейски държави всичко е постигнато с цената на 300 годишна борба а ние едва сега започваме.

fallback