Доцент Христо Бозов Снимка: Булфото
fallback

Най-вероятно доц. Христо Бозов ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Варна до провеждането на местен вот. В момента той изпълнява тази функция, упълномощен от подалия преди три седмици оставка Кирил Йорданов.

Припомняме, че десетки хиляди варненци поискаха оставката на Йорданов на протестите в морската столица, след като той беше начело на града в продължение на 13 години.

Председателят на Общинския съвет днес обяви, че вече са проведени консултации с политиците в местния парламент и е било решено за временно изпълняващ длъжността кмет на Варна да бъде подкрепен зам.-кметът доц. Христо Бозов. 

Изборът ще се състои в рамките на следващата общинска сесия, която трябва да се проведе до края на следващата седмица. Има вероятност това да се случи следващата сряда, ако днес ОИК излезе с решение са прекратяване на мандата на Кирил Йорданов.

Според закона поста му до провеждане на частични местни избори може да заеме един от петимата му заместници - доц. Христо Бозов, Богдан Караденчев, арх. Димитър Николов, Антон Жожев и Калинка Попстефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

smart girl

преди 11 години

За анестезиолозите или добро или нищо. Дано не е мафиот като шефа си Красимир Иванов. Иначе лошо за Варна - гнездото на корупцията МУ ще завладее града.

12

Анонимен

преди 11 години

Maq Manolova e idealnata ***!Samo laskam na neq!

11

123

преди 11 години

Majko mila! I toq nee po-razli4en ot predishniq, jaluk korumpiran tip!

fallback