Дядо Николай. Снимка: Булфото, архив

Ден преди да бъде прекъснато електроснабдяването, сметката за изразходвана електроенергия на митрополитския храм "Света Марина" в Пловдив е платена, съобщиха от църковното настоятелство на храма. Дължимата сума от 2940 лева е събрана от дарители.

Настоятелството изказва благодарност на всички, които са помогнали в критичната ситуация, за да не се спре токът на един от храмовете в центъра на Пловдив.

Още по темата

От пловдивското електроразпределително дружество ЕВН съобщиха вчера, че токът на пловдивския храм „Света Марина“ ще бъде спрян след по-малко от два дни заради неплатена сметка.

Според изпратения от компанията график до светата обител днес в 14.00 часа трябваше да бъде спряно захранването на административните обекти, а утре по същото време и на храм „Света Марина".

От дружеството заявиха, че въпреки желанието им за среща с представител на храма „за изясняване на случая“ такава не била проведена. Това принуждавало ЕВН България да предприеме действията, предвидени за всички клиенти с просрочени задължения за електроенергия.

На 10 март пропадна търгът за златния „Ролекс“ на митрополит Николай. Скъпата вещ беше пусната за продажба, за да може с парите да се погасят задълженията за ток на църквата. Първоначалната цена от 11 600 лева обаче стресна кандидат-купувачите и на търга не се появиха желаещи да купят часовника на митрополита.

От ЕВН твърдят, че сметката от 2940 лева е натрупана от 4 електромера, монтирани в митрополията. Направената от тях проверка не е открила неточности при отчитането на изразходваната електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase