Кирил Йорданов. Снимка: Булфото
fallback

Седмицата във Варна започна с поредното прессъобщение, разпратено до медиите от кмета в оставка Кирил Йорданов. В него той изказва загрижеността си за приетия бюджет на Общината за 2013 година. „За всеки разход трябва да се информира обществеността, а по-големите да се правят с нейно одобрение”, подчертава Йорданов.

Той казва още, че приоритетите, според приетия бюджет, не са свързани с инфраструктурата, спортните площадки, междублоковите пространства и осветлението, както е било в предишните години.

Oще по темата
„Виждам, че бюджетът на община Варна – и като изпълнение, и като средство за обезпечаване на съществуването на града за цялата 2013 г., е под въпрос.  Длъжен съм да отправя предупреждение - всички разходи на общината, оттук нататък, трябва да бъдат съобразени с конкретната ситуация в държавата и в общината, която е различна от ситуацията към момента на приемане на бюджета на община Варна за 2013 г.", посочва Йорданов.

Той подчертава, че парите на варненци трябва да се разходват разумно и щадящо – така че след изборите и до края на годината да има средства за изплащане на най-важните потребности – заплати, лекарства, социални помощи, да има финансова възможност за осигуряване на дейността на детските градини, на яслите, на социалните заведения, на здравеопазването.

За всеки разход трябва да се информира обществеността, а по-големите – да се правят с нейно одобрение. Ако е необходимо, и с публично обсъждане. Аналогично на това, което предшестваше приемането на бюджета. Ако се наложи, Общинският съвет да приеме и корекция на разходите, за да постигне минимална социална обезпеченост. Това трябва да бъде главната цел, категоричен е кметът в оставка.

Вижда се, че приоритетите на настоящия бюджет не са асфалтирането, осветлението, междублоковите пространства, спортните площадки и други подобни обекти, както беше във Варна преди години. Основният му приоритет, така както е изработен и приет, е и трябва да остане неговата социална ангажираност! Изборите ще дойдат и ще си отидат, но хората на Варна остават тук”, припомня Кирил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

хахо

преди 11 години

Много бързо след подадената оставка му се включи централното на Кирчо!Защо до сега не говореше за бюджет и за ограбените пари на варненци? ***! Ама който и да стане кмет, пак същия бардак ще е! Трябва смяна на всички в общината! Не може цял живот да си съветник или депутат! Това да не е професия? Само в Бг има такава простотия! Мандатност трябва, за да не се обвързват с тия или ония!

39

Анонимен

преди 11 години

Кирчо Кирчоооо...

38

Анонимен

преди 11 години

Все си мисля че камарата във Варна трябва да се вдигне много високо ! И ако някой ден някой попита защо е тази " грозотия " там - да знае , че е паметник на грозната действителност от време когато ХОРАТА ОБИЧАХА ПРЕДМЕТИТЕ , А ИЗПОЛЗВАХА ХОРАТА !Едно тотално сбъркано и безценностно време !

fallback