Кирил Йорданов. Снимка: Булфото
fallback

Кметът на Варна в оставка продължава да изпраща прессъобщения до медиите. За последните няколко дни той говори с обществеността предимно в писмен вид.

От сряда, когато официално подаде оставката си, до днес Йорданов  изпраща вече трето изявление. Този път то е адресирано не само до четвъртата власт, но и до Сметната палата, НАП, прокуратурата, държавната финансова инспекция и президента.

Изявлението му е свързано с протестното гладуване на Цветелина Тънмазова – съветничка от групата на Веселин Марешки в Общинския съвет, което започна преди няколко дни. 

"Преди всичко, позволявам си да посъветвам г-жа Тънмазова, да не наврежда на себе си в името на чужда кауза! Разбира се, не мога да не задам логичния въпрос – къде е бил гласът й, нейният личен вот при гласуване в местния парламент, през двата мандата, в които тя е общински съветник, та сега реши да гладува протестно? Убеден съм, че една справка с протоколите от гласуванията в комисията “Собственост и стопанство” и по време на заседанията на целия Общински съвет, ще даде отговор на този въпрос, а ще осветли и днешните й мотиви и декларации.

Нека бъдат извършени всички проверки, за които г-жа Тънмазова настоява, това не ме безпокои. Нещо повече – своевременното им осъществяване ще бъде от значение за правилните изводи и за бъдещите решения на съответните органи и институции.

Oще по темата
Очевидна става тенденцията хората да бъдат тласкани към саможертва. Не изключвам нови подобни случаи. В същото време вече се прояснява и кой се възползва от тях", посочва Йорданов.

"Длъжен съм да предупредя: Всички в държавата ни трябва да се страхуваме от по-нататъшна ескалация на процеса на жертване на човешки съдби и животи в името на чужда кауза! Добре е хората, които активираха и продължават да стимулират този процес, да се появят на сцената и да отстояват сами собствената си позиция. Да не го правят за чужда сметка!", казва още кметът в оставка.

Припомняме, че Тънмазова, която кара втори мандат в Общинския съвет като избраничка на Марешки, изведнъж се потресе от ставащото в общината и обяви гладна стачка "с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Жанчееее

преди 11 години

До жанаЖана, Жана, яла си май на Киро филията. Като чета какви глупости си написала, или не си в час,или се опитваш да въведеш в заблуда хората. Няма нещо, което да се случва във Варна без знанието на любимия ти ИзКярил Йорданов. Ако не знаеш, ще те светна, че всички предложения за се правят от кмета и след това се гласуват от общинския съвет и естественно се приемат с множенство от общинските съветници, които са в схема с кмета. И моля те,не се изказвай неподготвена.

77

Анонимен

преди 11 години

Не го познавам лично - но да бъдеш на вси партии метреса не е много достойно.

76

Анонимен

преди 11 години

Може и да е *** , но тук е прав !

fallback