Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group
fallback

Кметът на Варна Кирил Йорданов обяви за втори път тази седмица на извънреден брифинг, че няма да подаде оставка.

„В момента се правят сериозни опити справедливите искания, с които започнаха протестите във Варна, да бъдат загърбени и нещата да бъдат сведени до провеждането на трети тур на местните избори. Разбира се, без моето участие", обясни той, визирайки протестите в града, насочени и срещу него.

Той каза още, че веднага ще напусне кметски стол, ако следствието докаже, че Пламен Горанов се е самозапалил заради него. По време на срещата си с журналистите Йорданов съобщи, че ежедневно се информира за състоянието на младия мъж.

Според национални консултанти лечението на Пламен е много добро, дишането и контактността му също се подобряват.

Oще по темата
Варненският кмет призна, че хората, които вече почти 20 дни излизат на улицата, са недоволни и от местната власт, и лично от него. „Ако политически трябва да назовем нещата, не мога да не спомена фамилията на господин Гуцанов. Няма как да не спомена и фамилията Марешки, който се надява, че макар и скромно, помагайки на Гуцанов да изтръгне оставка от кмета въз основа на резултатите от последните избори, да надделее над Гуцанов", допълни Кирил Йорданов.

Той каза също, че тази сутрин се е срещнал с обществен съвет на инициативния комитет на протестиращите в града, които са му поставили определени искания, които е обещал да изпълни.

В отговор на въпрос за децата от спортните клубове, които издигнаха плакати в негова защита, кметът отговори: „Останах приятно изненадан, че спортистите изразиха подкрепата си за мен. На такава среща обаче децата нямат място, не знам как са се появили там".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

до 178

преди 11 години

Това Магарешки ли ти го прошепна?

164

До Анонимен

преди 11 години

За непросветените това е най-нормалното нещо, почти всички големи спортни и концертни зали в света носят името на някоя търговска марка. На това му се вика реклама!

163

Анонимен

преди 11 години

i idiota znae 4e *** 6te se vazrodqt ako BSP doide otnovo na vlast

fallback