Скрийншот: Youtube
fallback

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след снощния протест в града. Инцидентът стана по време на шествието по бул. “Мария Луиза”.

“Вървях до един възрастен човек, който от няколко дни излиза с нас и носи плакати срещу кмета”, разказа пострадалият и допълни, че пенсионерът редовно бил атакуван от момчета, които му дърпали плаката и искали да го вземат.

“Това се повтори и във вторник. Аз застанах между тези младежи и възрастния, за да го защитя. Тогава едно момче със суитшърт и черна качулка ме удари и побягна”, обясни още варненецът.

Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящ наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги. “Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа още пострадалият.

По-късно той потърсил помощ в Спешния център на Варна и се прибрал в дома си. Въпреки неприятната случка твърди, че отново ще се включи в протестите довечера.

Дядо Георги, 72-годишният варненец, заради който е станало мелето, каза, че преди няколко дни, когато протестиращите се събрали в зала “Пленарна” на общината, също е бил нападнат от младо момче, което му издърпало плаката и го скъсало.

Организаторите на варненските протести обявиха, че днес ще се състои мълчалив протест срещу кмета Кирил Йорданов от 17 часа пред Общината. “Искаме да видим кои са провокаторите с тромбите и свирките, които искат да ни заглушат”, подчертаха те.

Наш читател също сигнализира за инцидента в рубриката ни мРепортер. По думите на читателя мъжът е пострадал, защото се опитал да защити един дядо, на когото провокатори са скъсали плаката.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Жалка история !

преди 11 години

Хе хе полицията, че тя смее само стари хора и малки деца да бие ! Видят ли двама по едри бабаити с качулки и се посират от страх ! Ни чули ни видели ! Иначе са големи мъжаги като са на групички!

158

Анонимен

преди 11 години

Не се заблуждавайте, че *** е проблем на Варна, те са национален проблем. Как ще им натрошим варненци кокалите само не ми е ясно като тримцата от *** държат едно холдигче, което е най-голямото в България.Тримцата държат 2 летища, варненските медии, варненския дистрибутор на ел. енергия Енерго про и какво ли още не.....

157

Анонимен

преди 11 години

На плаката са тримата босове на групировката - Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев заедно с Киро-кмета. Не разбирам, защо не реагира полицая, а още по-възмутително е, че самите протестиращи оставиха виновника да избяга! Срам за варненските протестиращи и полицията- единствения смел младеж на протеста се оказа сам и го отнесе! Пазете си флаговете на протеста

fallback