Подписка в подкрепа на кабинета Снимка: Impact Press Group

150 подписа в подкрепа на правителството на Бойко Борисов събраха от снощи до днес на обяд жителите на харманлийското село Бисер.

По този начин хората изразиха благодарността си към управлението на ГЕРБ за предприетите дейстивия за възстановяване на селото и в същото време обявиха, че се притесняват, че следващото правителство може да не продължи започнатото.

Да подкрепят правителството в оставка на площада в селото тази сутрин излязоха около 60 от над 800-те жители на селото.

Сред тях бе Лиляна Банкова. Къщата на жената е била съборена след наводнението. Тъй като обаче това й е второ жилище, възстановяването на имота й е било отложено за тази пролет.

"Много се притеснявам. Подкрепям правителството не само за това, че се надявам къщата ми да бъде построена, но и затова, че свършиха много за това село", каза за Dnes.bg Банкова.

Тя изрази и притеснението си, че подписката се прави на хвърчащи листи и отникъде не става ясно за какво хората се подписват.

Малко след това грешката беше поправена и жените, събиращи парафите, сложиха лист с надпис "Подписка в подкрепа на правителството на Бойко Борисов".

"Преди малко го сложихме този лист, но хората още от снощи знаят за какво се подписват", обясни Катя Тодорова.

Събралите се днес бисерчани обясниха, че сбирката им не е политическа. Въпреки това сред тях бе лидерът на ГЕРБ - Харманли Наталия Пачеманова, която обясни, че е била поканена от бисерчани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase