Снимка: архив, Булфото
fallback

Млад мъж се е самозапалил пред сградата на Община Варна тази сутрин. Сигналът за инцидента е подаден в 7,40 часа на телефон 112 от полицаи, които веднага започнали да гасят възпламенения човек.

36-годишният Пламен Любчев се е залял с бензин и се е самозапалил. Всичките му дрехи са изгорели по него.

Свидетели на инцидента станали и общински служители, които тъкмо били пристигнали на работа в администрацията на града.

Според лекарите изгарянията му са тежки, животът му е в опасност. Пострадалият е откаран във Военноморската болница, в клиниката по термична травма, с повече от 80% изгаряния.

Количеството бензин, което е излял върху себе си, е около 3-4 литра. В района на общината има засилено полицейско присъствие и много хора.

Според очевидци Любчев е носел плакат, с който е искал оставката на кмета на Варна Кирил Йорданов и е скандирал името на градоначалника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Елена

преди 11 години

Първо трябва да се мисли, а после да се действа!

35

Denim

преди 11 години

Даряването на кръв няма да помогне, а само ще отложи смъртта /Съжалявам!/ Виждам, че в поста пишете-дано се оправи, но от това безразсъдтво, което е направил изходът е само един /Съжалявам!/Или малко, но фатално са се забавили околните свидетели!................................. Абе живота трябва да се цени повече, иначе си неблагодарник за грижата на родителите си!

34

николов

преди 11 години

Този кмет няма ли най накрая да се махне.През годините на прехода какъв ли не беше...от БСП,подкрепа от НДСВ,независим , ГЕРП и най вече ***.

fallback