Снимка: архив, Reuters
fallback

Петима младежи на възраст от 16 до 20 години са приети с интоксикация в благоевградската болница след употреба на алкохол. Това съобщи директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в областния град д-р Красимир Михайлов.  

Едно от момичетата е в тежко общо състояние и има опасност за живота му. То е прието тази сутрин в болницата.

Благоевградските медици са се консултирали и с колеги токсиколози, чака се всеки момент да пристигне и консултант по токсикология от София.  Първият пациент е бил приет в болницата тази сутрин, останалите четирима - три момчета и едно момиче, са пристигнали по-късно в здравното заведение и веднага са били транспортирани до столичния институт "Пирогов" и специализираната клиника по токсикология, каза д-р Михайлов пред БТА.

В компанията е имало още едно момче от Якоруда и с помощта на полицията и то е издирено, като се очаква да пристигне в болницата в Благоевград, за да се провери и неговото състояние. 

Младежите са пили алкохол в една компания в благоевградското село Падеш. Симптомите на интоксикацията са се появили по-късно. Предполага се, че тя е предизвикана от метилов алкохол, който има латентен период от 12-24 часа, поясни д-р Михайлов. 

Направени са изследвания на пациентите, взети са и проби от бутилката с алкохол, който е пит, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

s

преди 11 години

До Анонимен 27tia keleshi naistina sa pilli antifriz.kato ne mogat da praviat razlika mejdu alkohol i himikali da ne siadat da piat.4

31

Анонимен

преди 11 години

милите те турченца

30

Анонимен

преди 11 години

До pei- AMI KATO SA RAZREJDALI, DA SA SE MEZILI ,BE !!!

fallback