Снимка: Dnes.bg

В борбата за клиенти търговските центрове се надпреварват да правят разпродажби. Още не сме се отърсили от Коледните намаления и вече ни бомбандират с оферти за Св. Валентин. В Бургас обаче сериозна конкуренция на магазините се оказват не моловете, а... данъчните.

От териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в морския град са обявили таент търг за булчински рокли, който ще се проведе на 6 февруари.

А първоначалната цена, обявена за сватбените одежди, е повече от атрактивна. Всяка от празничните премени е на стойност 10 лв. От приходното ведомство уточняват, че имат на разположение всички номера, като най-голяма е бройката на белите десени, но се намират и рокли в цвят шампанско и резеда. Единственото условие е купувачът да вземе всичките налични 29 рокли накуп. Макар и есктравагантна на пръв поглед, офертата си струва. Кога друг път ще можете да се видите в толкова различни модели, при това само за 290 лв. (първоначална цена).

Младоженците не бива да се чувстват пренебрегнати, защото от НАП излизат с изкушаваща оферта и за тях. Сред асортимента, обявен на търг, се предлагат ризи с дълъг ръкав, сака, панталони, вратовръзки и дори чорапи. Средната цена на такъв тоалет излиза около 15 лв. В разпродажбата са включени 24 мъжки сака по 6 лв., 24 панталона по 3 лв., 22 ризи по 2 лв., вратовръзките вървят по 1,25 лв. Предлагат се и над 1000 чифта чорапи.

Евтините дрехи са имитации на известни марки и са били конфискувани през 2011 г. при опит да се внесат контрабандно в страната през митническия пункт в Лесово.

Сватбените облекла обаче не са най-интересното, което бургаските данъчни са обявявали на търг. Само преди два дена беше обявена дата за тайно наддаване на златни зъбни коронки и накити от същия метал на първоначална цена малко над 35 хил. лв. Те също са били задържани от митничарите при осуетен опит за нелегален внос от Турция. Въпреки че произведенията са от 20-каратово злато, купувач за тях не се намерил, затова сега предстои те да бъдат пуснати на втори търг с 20% по-ниска цена, обясниха от приходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase