Снимка: архив, Snimka.bg

Тежко е състоянието на двама от пострадалите при зверската катастрофа на АМ "Тракия", съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Заедно с третия пострадал те са транспортирани в Областната болница в Пазаджик от три екипа от ЦСМП-Пазарджик, които са пристигнали на местопроизшествието на 10-та минута. При катастрофата загинаха двама души – мъж и жена, от общо петима пътували в колата.

На пострадалите – двама мъже и едно момиче, незабавно е оказана помощ на място. В момента състоянието им се уточнява в болницата в Пазарджик, където лекарските екипи предприемат всички необходими реанимационни действия.

Най-тежко е състоянието на двамата мъже. Единият от тях е в кома с тежка черепномозъчна травма, супарахноидален кръвоизлив. Първоначалните данни сочат, че той има и коремна травма с наличието на свободно подвижна течност, хематурия. В момента на пациента се провежда оперативна интервенция. Състоянието му се оценява като тежко, с непосредствена опасност за живота.

Още по темата
 Вторият пострадал също е мъж. Той е с пневмоторакс, приложени са му медикаменти. Настанен е в отделението но анестезиология и интензивно лечение. Състоянието му също е тежко, с опасност за живота.

Третият пострадал е млада жена, на 19 г. Тя е с политравми – повърхностни наранявания на глава, гръден кош, ръка, раните се обработват. В момента тя е контактна и й се провежда рентгенова диагностика за уточняване на възможни допълнителни травми.

В късния следобед днес в района на 82-ия км на автомагистрала "Тракия" джип "БМВ" се удари последователно в мантинела и носеща колона на пътния надлез между селата Щърково и Динката.

При удара на място загинаха момче и момиче. Автомобилът е със софийска регистрация и е пътувал в посока София. Засега не е ясно защо шофьорът е загубил управление над колата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase