Снимка: Impact Press Group

Учебните часове в училищата на Варна, които са втора смяна, са намалени, съобщиха от Регионалния инспекторат. Решенията се взимат от директорите им, а причината е в усложняването на зимната обстановка в града.

Вечерта пък ще стане ясно дали утре ще се продължи по същата схема или ще се вземе друго решение, тъй като прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури, снеговалеж и заледявания и в четвъртък. Бурният вятър продължава да нанася щети из Варна, но пострадали хора до момента няма.

След като до обяд бяха съборени дървета и комини, в ранния следобед вятърът обърна и барака на спирка „Акациите”, в която е нямало никой. Пристанище-Варна все още е затворено, а вятърът достига 20 м/сек. Той стана причина и за отменени полети на летището в града, които до момента са три.

Заради закъсали автомобили, които вече се издърпват със специализирана техника, е затворен пътят Ветрино – Белоградец и Ветрино - Неофит Рилски, съобщиха от областното пътно управление. Три машини на службата разчистват пътищата в региона. Затворен за движение на автомобили е път III-2702 Вълчи дол - Суворово на територията на областта, допълват от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase