Снимка: Булфото
fallback

Починалото бебе на 24-годишната бургазлийка Сияна Ралева се е родило мъртво, сочи назначената медицинска експертиза. Затова, поне на този етап, срещу майката няма да бъдат повдигнати обвинения, съобщиха за Dnes.bg от Районна прокуратура – Бургас.

Oще по темата
 Ескепертизата е потвърдила първоначалната информация, че жената е започнала да ражда около 2 часа след полунощ, а близките й са се обадили на спешен номер 112 към 6:00 ч. сутринта. Според медиците плодът е бил мъртъв още преди да се появи на бял свят. Това е и ключовият момент, който освобождава родилката от отговорност. Такава засега няма да се търси също от съпруга и от близките на Сияна, които са присъствали на раждането.

Ако експертизата беше доказала, че новороденото е било живо и смъртта е настъпила след това, тогава жената щеше да бъде обвинена по чл. 120 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или след него.

Работата по случая обаче не е приключила. Предстои да бъдат извършени допълнителни следствени действия. Като под внимание навярно ще се вземе и фактът, че Сияна Ралева е подписала декларация, с която се отказва от поставяне на ваксини и преливане на кръв, ако раждането се усложни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 11 години

Абе оставете я да мре,като не й се живее

20

Анонимен

преди 11 години

i az shte rodia no ne v bg za da moje deteto mi da vzeme grajdanstvo .

19

До "правописния

преди 11 години

До анонименТи, анонимен, можеш да си го пишеш ако искаш и с Ф вместо с В, но си има правописни правила, които по принцип е желателно да се спазват.Относно майката, подобни секти, които проповядват всичко, което е в пряк риск за здравето на хората, трябва да се забранят със Закон. И не да ми се крият под разбирането за "толерантност". Защото не е толерантно майка да заплашва здравето на детето си (дори и само хипотетично).

fallback