Сигналът е подаден тази сутрин по телефона. Снимка: архив Булфото
fallback

Сигнал за бомба в сградата на община Неделино е бил подаден тази сутрин, съобщиха от полицията в Смолян. В 7.30 часа е получен сигнал от анонимен мъжки глас, който съобщава, че в сградата на Община Неделино има заложено взривно устройство.

Веднага след получаването на сигнала служители на районното управление в Златоград са извършили претърсване на сградата. Взривно устройство не е намерено и около 10.00 часа работата на служителите в Общинска администрация е възстановено. Работата по случая продължава.

Фалшиви сигнали за бомби са били подадени в две бургаски училища вчера, съобщиха от полицията в Бургас.

В Пето Районно управление "Полиция" – Бургас около 09.53 часа е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на Средно общообразователно училище "Йордан Йовков".

Обаждането е било направено от стационарен телефон, разположен до фурна "Бургас хляб" в к-с "Изгрев". Сградата на училището незабавно е опразнена, като районът е отцепен. Извършена е обстойна проверка и визуален оглед на сградата, а съмнителни пакети или вещи не са били открити.

Ръководството на учебното заведение е подписало декларация за поемане на отговорност и учебните занятия са продължили с нормален ритъм. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.

Около 16.00 ч. във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на Механотехникума, разположена на бул. "Стефан Стамболов" № 69.

Обаждането е осъществено от стационарен телефон, разположен до оградата на гимназията, зад автобусната спирка.

Сградата на училището незабавно е опразнена, а районът е бил отцепен. Извършена е обстойна проверка и визуален оглед на сградата, а съмнителни пакети или вещи не са били открити. Ръководството на учебното заведение е подписало декларация за поемане на отговорност и учебните занятия са продължили с нормален ритъм.

Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление "Полиция" - Бургас.

Това са поредните фалшиви сигнали за бомба, подаден през последните дни. Миналата седмица десетки гимназии бяха заплашени с бомбени взривове. Вълната не подмина и моловета. В събота фалшив сигнал затвори “Сердика Център“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 11 години

ako nikoi shte slaga bomba shte zvani li ,mnogo tapanari se navadixa koito viarvat na glyposti.

18

Анонимен

преди 11 години

Всяко чудо за 3 дни

17

Анонимен

преди 11 години

Ако медиите престанат да отразяват сигналите за бомби те ще намалеят.

fallback