Пострадалата в Шумен. Снимка: varg
fallback

Жена на видима възраст около 60 години получи инфаркт в автобус в Шумен, а линейката дойде чак след 20 минути, показват снимка и текст на на varg в категорията мРепортер на Dnes.bg.

"Линейка дойде след 20 минути, макар че болницата е на 3 минути от мястото. Шофьора на линейката не можел да носи, затова пътници от автобуса оказаха помощ. Бъдете здрави!", пожелава varg в текста под снимката.

В началото на ноември учителки спасиха четиригодишно момиче, получило задушаване и гърчове в детската градина, а линейката на Спешна помощ дошла 40 минути по-късно. Малката Димана се задушавала, тъй като си глътнала езика.

Първа помощ в такива случай е да се повдигне брадичката на пострадалия, при което езика се изпъва напред и отпушва гърлото.

В Dnes.bg очакваме снимки на събитията, уловени от вашия телефон или фотоапарат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Loxy

преди 11 години

Докато ти обясниш на централата какво, къде и как се е случило ще минат 5 минути. От там те се прехвърлят към съответния екип и обясняват за какво иде реч. Още 5 минути и колко смяташ ще им отнеме да пристигнат, ако тръгнат в пиков час? Смяташ ли, че ако ти паднеш и си счупиш тъпата глава ще ти пратят линейка от ВМА да те прибере? Не, ще ти пратят линейка, в която ще има ортопед от спешния център. Ако започнеш да се гърчиш ще ти пратят реанимационна със специален екип. Замисли се малко!

104

Loxy

преди 11 години

До 66:Може да съм кух, ама за разлика от тебе аз в колежа имам лекции по "Медицина на бедствените ситуации" и от там знам за колко време пристигат линейките. А кажи-речи всеки от Варна знае, че линейките тръгват от Спешния център до РЗИ (ХЕИ). Имало е моменти, в които излизат по 3 линейки с включени сирени и тръгват в различни посоки. Не е една линейка, но както ти казаха, не е и един болен. Но ти си *** и не можеш да разбереш, че няма как да ти пратят която и да е линейка.

103

герб-убици

преди 11 години

къде е здавната министърка да обеснва как кадрите не трябвало да си ходят от бг,мръсни убиици герб,искат целия народ *** че да не дават и без това смешни пенсии на хората,а колко нагло забравят че тези хора са гласували за тях...Няма да се учудя ако скоро на линейките започне да им свършва горивото,това го няма и в 3-тия свят,а ние сме били в европа,та аз Шумен пеша ще го обиколя целия за 20 минути,как не ги е срам бее....

fallback