Депутатът Иван Петров потренира с удоволствие. Снимка: Impact Press Group

Пред дилемата да участват в дебат за Бюджет 2013 или да отидат на фитнес бяха изправени днес хасковските депутати. Предизвикателството за сериозния разговор към тях отправи колежката им Емилия Масларова, която организира дискусия пред медиите в областния град, но остана сама.

"Миналата седмица съм разговаряла с всички колеги от Хасково. Тези от ГЕРБ се пошегуваха, че ще им трябват няколко мандата да дебатират с мен. От ДПС и Атака уж бяха съгласни, но ги няма", коментира Масларова.

Междувременно стана ясно, че народните представители от ГЕРБ Иван Петров и Румен Данев имат причина за отсъствието си от дискусията за Бюджет 2013. Те бяха заети да изпробват новите фитнес уреди в хасковска гимназия, където днес бе прерязана лентата на фитнес на открито.

Депутатите имаха възможност да избират между дъска за коремни преси, шведска стена, успоредка, висилка и гребен тренажор.

Бившият областен лидер на ГЕРБ в Хасковска област Иван Петров си хареса гребния тренажор и побърза да го изпробва. "Уредът е много добър. Натоварва коремните мускули, тези на гърба и на краката", коментира Иван Петров. Веднага след него умения в спорта демонстрира и Румен Данев, който също напрегна мускулите си на гребния тренажор.

В същото време колежката им Емилия Масларова обясняваше как Бюджет 2013 ще доведе единствено до задълбочаване на кризата и обедняване на хората. Тя допълни, че между първо и второ четене в парламента колегите й от БСП ще внесат няколко предложения.

Те ще настояват да се увеличат детските добавки от 35 на 50 лева, парите за майчинство да се вдигнат от 240 на 310 лева, а месечните помощи за децата с увреждания - от 189 на 217 лева. Тези и още няколко предложения щели да струват на държавата 666 милиона лева, заключи социалистката, която вместо мускули избра да напрегне има си в критики към управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase