Мара Чакърова Снимка: Impact Press Group
fallback

Присъдата на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, който осъди България за нарушаване на правото на живот на Тодор Димов-Чакъра, не успокоява близките му. Това заяви днес майката на убития през 2003 година харманлиец Мара Чакърова.

"Моят син нямаше вина за нищо. Да дойдеш ти с гранатомети и да събереш цялата полиция, и Бойко Борисов да дойде. Те са дошли не да го залавят, а да го убият", казва възрастната жена. 

На въпрос защо синът е посрещнал полицаите с автомат, тя отговори, че се е отбранявал. "Цяла България идва срещу него, той какво да прави?", попита 78-годишната харманлийка.

Тя бе категорична, че присъдата не я успокоява. "Ще се успокоя, когато очистят мафиотите начело на държавата.", заяви Мара Чакърова.

Dnes.bg припомня, че при акцията през 2003 година Чакъра е трябвало да бъде задържан, за да изтърпи 6-месечна присъда. Той е бил осъден за това, че е предоставял жилището си за сексуслуги.

Oще по темата
Операцията по залавянето му е част от обща кампания за издирване на осъдени, които са на свобода. Макар че е известно, че Чакъра е сам в къщата, в операцията по задържането му участва рекордно количество полиция – 39 униформени от Регионална служба "Полиция" в Харманли, шестима от РДВР- Хасково, 16 души от РПУ -Свиленград, 30 души от Специалния отряд за борба с тероризма(СОБТ), 19 служители на гранична полиция, трима психолози от Института по психология на МВР и накрая – лично тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Именно по заповед на Борисов харманлиецът е бил обстрелван с гранатомет в собствената си къща в Харманли, а после следствието приема, че той всъщност сам се е взривил с ръчна граната.

По-рано днес по повод решението на съда премиерът Борисов заяви, че не се чувства отговорен. Това, което си спомням е, че той стреля по полицаи. Първо той се самоуби, това много добре го знаете. Второ, цял ден държа полицаи за заложници и стреля по тях с “Калашник“. Като шеф аз никога не съм позволявал да се стреля по полицаи, заяви Борисов днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Анонимен

преди 11 години

При полицейски акции .престъпниците се "самоубиват".-смях в залата.

220

qwer

преди 11 години

За престъпниците само куршум, това е истината,защото ако имаше съд в Б-я който да съди както трябва този закоравял престъпник можеше и да е жив сега,а майка му да не се сърди защото тя е виновна за смъртта му,защо не го е възпитала на честност,почтенност и отговорност, колко майки и животи е разпилял този ***, на колко хора е разрушил щастието ? Само така, смърт за престъпниците на свобода, защото съдът в Б-я е вързан за мафията, съдии и прокурори печелят от нещастието на бедният народ.

219

Анонимен

преди 11 години

Явно някои тук искат да няма полиция, за да могат да си правят каквото им се иска. Мутрите избиха много народ в БГ, от вас никой нищо не каза. Какъв е извода? Че или сте от отбора на мутрагенно изменените, или е просто откровенно не ви стига сивото вещество.В САЩ застрелват човек само ако не се подчини на заповед на полицая. А нали те са ни образеца за демокрация! Излиза, че защитавате убийците на невинни хора и пищите, когато някоя мутра пострада. А тоя какъв е бил, след като е имал калашник?

fallback