През лятото протестиращите поискаха да се спре влизането на автомобили. Снимка: архив Булфото

Десетки хора се събраха на протест пред Община Варна заради забраната за влизане ва автомобили и паркиране в Морската градина, предаде БНТ.

Събралите се – предимно собственици и работници в обектите в местността “Салтанат“, искат облекчаване на наредбата.

Според тях тази забрана пречи на бизнеса им, а оборотите им са паднали значително. Част от собствениците алармират, че може да се наложи да съкратят персонал.

Още по темата

Протестиращите обясниха, че в местността “Салтанат“ има 102 обекта – предимно обществени съоръжения. Те настояват да се осигури достъп на автомобилите им и на тези на клиентите до въпросните обекти.

Според недоволните забраната за влизане на автомобили и паркиране в Морската градина поставя нови препятствия пред бизнеса им в трудни времена.

Те настояват в непосредствена близост до местността “Салтанат“ да се изгради паркинг. Протестиращите защитиха тезата, че този район не точно част от Морската градина, защото има много частни обекти.

Утре те имат среща с кмета на Варна, за да потърсят решение на въпроса. Бизнесмените заплашиха с нови протести в случай, че се не намери начин да се удовлетворят исканията им.

През лятото общинският съвет на града взе решение да се забрани влизането на автомобили след протести на сдружението “Варна диша“. Тогава екозащитници блокираха входовете на Морската градина и поискаха да се вземат мерки срещу колите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase