fallback

Общ преглед

Виенско колело се появи в ромската махала на Любимец. То е построено от 56-годишния Ангел Емилов за развлечение на седемте му внучета.

Тъй като не можел да ги води на гондолите на панаира, решил да им направи нещо подобно вкъщи. Атракцията станала популярна сред всички деца в махалата, които идвали да се возят на нея.

Виенското колело не е точно копие на световноизвестната атракция в австрийската столица, но върши същата работа.

За направата му са използвани подръчни материали – греди, джанти, тръба за напояване, редуктор с верига. Има пет гондоли, направени от градински столове.

Oсвен колелото той е изобретил още и триколка с мотор от косачка за трева с икономичен разход на гориво - 1 литър на 100 км.

Други творения са гондола, машина за рязане на гъби, за събиране на лайка, ъглов шлаиф и уред за белене на орехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

да научи

преди 11 години

да не крадат орехи, а да сеят и да чакат да родят и ги оберат, да ги научи да имат по 1-2 деца, да плащат ток и вода, да не играят на "тук има-тук нема" чрез която по пазари автогари крадат българи, да не крадат овце нощем от селски дворове, да не изнасилват старици-българки, да не превръщат *** махала в "депо наркотици", да не строят в града където им хареса, да не се заселват на елисейските полета, да работят, а не да искат пари.

32

Мечта

преди 11 години

Ей, такива да бяха повечето *** в България! Човека може да е от *** произход, но му личи че има желание да работи и твори. За съжаление той е само една бяла овца в "черното" стадо.

31

Месия- жена

преди 11 години

Прекрасно! Господи, колко е хубаво! Имах си такова колелце, мъничко, с четири меченца... Да са живи и здрави малките бръмбарчета и да са щастливи с играчката!

fallback