Снимка: Булфото
fallback

36 деца със симтоми на хранително натравяне са билиприети в многопрофилната болница в Разлог тази нощ, предаде БТА.

Те са хоспитализирани и са в добро общо състояние. Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас
от 125-то СОУ в столицата, които са били на "зелено училище" в хотел "Бъндерица" в гр. Банско. През нощта са получили симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки.

Екипи на Спешна помощ са ги транспортирали до МБАЛ Разлог, където са настанени и е предприето необходимото лечение. Поставени са им диагнози гастроентерит и гастроентероколит, уточняват от МЗ.

В същия хотел са били настанени и 64 ученици от Стара Загора. При някои от тях през нощта също са се появили оплаквания, но пътуващият с групата училищен лекар е оказал необходимата помощ и не се е наложило да постъпят в болницата в Разлог.

Тази сутрин инспектори от РЗИ-Благоевград са започнали на място епидемиологично проучване за причините, довели до натравянето на децата. Първоначалните симптоми сочат хранително натравяне, но това ще бъде потвърдено едва след като станат ясни резултатите от взетите проби, което се очаква в понеделник.

Дотогава здравните инспектори са категорични, че не може да се каже със сигурност какъв е източникът на натравянето.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 11 години

kvo pravqt v studa v bansko.4 dni laif za roditelite posle olele.mi sedni sgotvi mu na tova dete neshto mame.

45

Българин

преди 11 години

Не за първи път се случва...

44

???

преди 11 години

От какъв зор зелено училище през ноември - щото родителите имат пари в излишък ? щото родителите имат желание да се отърват за кратко от грижата за отрочетата си ? или щото има някаква изгодна сделка между хотела и училищното ръководство ?

fallback