Игнатов подкрепи създаването на филиал на СУ във Видин. Снимка: БТА
fallback

Във Видин трябва да се изгради филиал на Софийски университет и градът да се превърне в университетски център, какъвто заслужава да бъде, поиска министърът на образованието, Сергей Игнатов, който участва в тържествата, посветени на празника на града - Димитровден.

По думите му проектът за филиал на СУ ще премине лесно през Националната агенцията за оценяване и акредитация и изграждането на филиал ще доведе и други университетски структури в града.

Сергей Игнатов съобщи, че е водил разговори и с министър-председателя Бойко Борисов, който лично е разрешил да се започне процедурата за акредитация.

Като пример за изграждане на университет Игнатов посочи създадения преди години филиал в Благоевград, който сега е университет с претенции за международен център.

Вероятно ще бъде създаден филиал на историко-филологически факултет или хуманитарен. Освен това ще се водят разговори и с ректора на висшето специализирано училище по аграрни науки в Пловдив, което да изгради структура във Видин. На това училище не е необходимо акредитация от Националната агенцията за оценяване и акредитация, обясни Игнатов.

Областна администрация ще осигури сграден фонд за бъдещия филиал на Софийския университет, увери областният управител Цветан Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

3432

преди 11 години

тоя *** или е луд или е пиян. в горно надолнище няма ли да направи университет по египтология

70

вотан

преди 11 години

СЛЕДВАТ - КУЛА И БЕЛОГРАДЧИК...

69

Анонимен

преди 11 години

Видин заслужава да се превърне в университетски център, каза още министърът. Той е най-близо до сърцето на Европа Виена, и по снимки от 19-и век си личи, че момите тук още тогава са били облечени с европейски дрехи. По на юг от нас на снимки хората са още с национални облекла, подчерта Игнатов.

fallback