Снимка: Булфото
fallback

Трафопост се взриви рано тази сутрин в центъра на Бургас, съобщи БНТ.

Инцидентът е станал на ул. "Хан Крум", зад централната поща на морския град.

Най-малко два етажа на кооперацията, под която се намира съоръжението с високо напрежение, са избити.

Повечето магазини, намиращи се на партера, са разрушени.

До този момент има данни само за един леко пострадал и като по чудо инцидентът се е разминал без жертви.

Според свидетели взривът е предизвикан от повреда в трансформатора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 11 години

За къв изгнил казан говориш бе, какъв траф от ревизия трафомашината е нова монтирана преди месеци, придружена с един куп документи от завода производителТи беше ли там да я видиш или говориш просто така да си почешеш пръстите?Беше ли там да видиш как са разположени жалузите с какво изложение са и дали няма циркулация на въздух ?Мога да ти покажа 1000 дъгогасителя с достъп до кислород и такива на 20 кв и такива на ниско.

66

Анонимен

преди 11 години

До от 88/89 Колега, в помещения като това - нямаш циркулация на въздух. А във дъгогасителите нямаш достъп на кислород. Вярно че тези трафове имат горна и долна пробка и нямат разширителен съд, но - съм виждал как траф от ревизия протича на 4тия ден - изгнил казан и само боядисан отгоре.... колко му е като се е газирал трафа да е избил от някъде. Газова защита - шунтирана или я няма, предпазтеля на високото сменен с по-голям... помещение без вентилация - белята е готова.

65

от 88

преди 11 години

Да не говорим, че всички трафопостове включително и този (от който се върнах преди час) са снабдени с охладителни решетки наречени жалузи за да циркулира възуха свободно.Както казаха друго колеги по долу, да се взриви трафпост така не е никак лесно и затова въпреки хилядите в България никога не се е случвало.Нека изчакаме следствените органи и специалистите да се произнесат.

fallback