В Севлиево е обявено бедствено положение. Снимка: Булфото
fallback

Със заповед на кмета на Севлиево Иван Иванов на територията на цялата община е обявено бедствено положение.

Причината е продължителното засушаване и намаленият дебит на водоизточниците на територията на Севлиево, съобщиха от общинската администрация.

Тежкият воден режим, който се въвежда всяко лято в града, тази година започна през юли и обхваща 18 села от община Севлиево, 7 села от община Габрово и едно село от община Дряново. Засегнати от липсата на вода са над 35 хиляди души.

С въвеждането на бедственото положение от днес в селата централно водоподаване няма да има, като там администрацията ще доставя вода с водоноски. В Севлиево пък вода ще има четири дни в седмицата в часовете от 17 до 21 часа.

Кризата във водоснабдяването създава изключителни трудности за хигиената в около 30 детски градини, училища и социални домове в общината.

В социалните домове ще бъдат закупени прибори за хранене за еднократна употреба, а на децата ще се доставя минерална вода.

През последната седмица дебитът на водата, постъпваща от петте местни водоизточника, е бил около 130 литра в секунда. За да има нормално водоподаване в общината е нужен минимален дебит от 340 литра в секунда, отчитат от местното ВиК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ММХ

преди 11 години

Безмислени площад и парк.Красиви но безмислени.2012 година, европейски град а цяло лято без вода.Червените толкова години строиха безмислици, безполезни за хората.Да видим герберите какво ще направят

42

хахахах

преди 11 години

не бойте се,вожда слънце ще тракне с пръсти и ще има всичко....ама след вас-като дойдат НОВИТЕ господари от изсраел и турция...а сега *** тихо и спокойно...африканска република...в пустинята направиха оазиси-вижте там арабския свят,а тука от рай гейберите-калинки-пърдянковци правят ад,ама ние ши глъсувъми за бат бойку-така ви се пада

41

азе

преди 11 години

Продължавайте да чакате ,...НЕВОЛЯТА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ!

fallback