Клонът е паднал на улицата. Снимка: архив Булфото
fallback

Голям клон, отчупен от силния вятър, падна върху жена в центъра на Ямбол, на улица “Търговска“ около 13.00 часа, предаде “Фокус“. Само на няколко метра се намира основно училище „Кирил и Методий”. Пострадалата жена е на 42 години и е била откарана в болница.

От Общинската администрация съобщиха, че незабавно е сформирана комисия, която да извърши оглед на състоянието на дърветата в града. Отстраняването на сухите клони ще започне веднага щом позволят климатичните условия.

Подобен инцидент е станал и в Русе, където се е извила прашна буря. Силният вятър е прекършил дърво пред блок в квартал „Възраждане", предаде bTV.

До 84 км/час достигала скоростта на вятъра тази сутрин в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град за БТА.

Край морето също се изви силен вятър. Пристанището във Варна е затворено, съобщиха от ръководството на корабния трафик. Освен пристанището са затворени за маневриране всички канали.

Силата на северозападния вятър е около 13 метра в секунда, като пориви достигат до 18 метра в секунда.

Община Бургас предупреди жителите на града и особено възрастните хора днес да бъдат внимателни, тъй като се очаква силен вятър. Той ще достигне до 44 километра в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Topolov

преди 11 години

pak li?! kade sa bg darvari, bg lesnichei, bg gorski, bg ozeleniteli, bg gradinari, bg sekachi, bg rezachi, bg katerachi, bg skachachi, bg darvodeltzi, bg ekolozi, bg grajdanska zastita?! za armiata ne pitam - te za nisto ne stavat i hich ne gi vijdame, samo yadat parite na bg danakoplattzite.

12

Дървото

преди 11 години

Е то на снимката пише "клонът е паднал на улицата" което реално погледнато е истина. Това че снимката не е от Ямбол е пределно ясно.....

11

Анонимен

преди 11 години

До анонимния написал коментара си в 18.33 - има хора , които милеят за Ямбол и училищата там не са скапани, а ЯМБОЛ НЕ Е *** ГРАД, БУРАТИНО!

fallback