Снимка: БТА
fallback

Близо 200 000 лв. ще бъдат отпуснати за изготвянето и завършването на започнатите подробни устройствени планове за четирите национални археологически резервата на територията на Шуменска област - във Велики Преслав, Плиска, Мадара и "Кабиюк", обяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Той участва на дискусия във Велики Преслав, на която се обсъди развитието на културно-историческия туризъм в региона и идеята за общ туристически продукт между общините Велики Преслав, Шумен, Каспичан и Търговище.

Дянков посочи, че като стари столици, Плиска и Велики Преслав, са сред най-важните археологически обекти в страната. Според него обаче се представя много малка част от  тях.

По думите на Дянков трябва да се направи "следващата голяма стъпка", за да се представят атрактивно на чуждестранните туристи двата национални  археологически резервата.

Според вицепремиерът за увеличаването на туристите в региона ще помогнат и заложените в държавния бюджет за следващата година средства за скоростния път Русе-Шумен и отсечката на автомагистрала Хемус, край Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

faust

преди 11 години

като се появи цайсатото джудже неминуемо следва огромна глупост.....от спестовната книжка ли ги извади парите за културата бе ***....беше на упоменатите места, обаче в Преслав стигна само до масата.....

52

мами

преди 11 години

Този най му приляга да обикаля исторически местности за нищо друго не става . Такива финансисти които докарват до просешка тояга народа си хич да ги няма.

51

ili

преди 11 години

НДСВ вместо да дадат пари да се изгради монумент на цар Симеон подобен на паметника пред Народното събрание, дадоха пари за нещо като надгробна плоча на цар Симеон и я сложиха срещу входа на Златната църква.***!

fallback