Цветята пред лобното място на Пейо. Снимка: БТА

С пешеходна пътека, постлана с бели цветя, близките на убития от паднало дърво в центъра на Бургас Пейо Янчев отбелязаха 9 дни от смъртта му.

На мястото на инцидента приятели и роднини на загиналия млад мъж опънаха и транспарант с надпис "Едно навреме отсечено дърво, един спасен човешки живот".

Видимо разстроена, вдовицата Бранимира не пожела да обвини никого. "Не знам кой е виновен. Сигурно има такъв. Ще го запомня винаги усмихнат, винаги забързан, все зает. И в малкото свободно време, което имаше, прекарваше със сина ни Алекс", сподели през сълзи жената.

За фаталния ден тя разказа, че е имала среща с него на същата улица.

"Бях спряла малко по-горе и го чаках. Не чух, не видях нищо. Обадих му се няколко пъти, защото бях препречила с колата си друг автомобил", обясни Бранимира.

Още по темата

Когато мъжът й се забавил, тя тръгнала по улицата да видя какво става.

"20 минути след като се е случило нещастието, бях на мястото. Падналото дърво вече беше нарязано, а Пейо го нямаше", допълва почернената Бранимира.

Пешеходна пътека с бели рози в памет на Пейо

Под снимката на своя съпруг тя постави 26 червени рози, на колкото години беше Пейо. След нея на фона на любимата му музика същото направиха родителите му, роднините и колеги от аниматорската фирма, където мъжът е работил.

Dnes.bg припомня, че на 17 септември 26-годишният Пейо Янчев беше затиснат от паднал кестен на ул. „Ген. Гурко” в Бургас, докато пресичал пешеходна пътека. Малко по-късно младият мъж почина в болницата от тежка черепно-мозъчна травма.

Засега не е ясно дали близките на загиналия ще искат цялостна експертиза, но бащата Алексей, на когото е кръстен и 3-годишният син на Пейо, заяви, че ще заведе дело срещу Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase