Снимка: Impact Press Group

Заведение от тузарския апарт комплекс "Рейнбоу" в Слънчев бряг беше запечатано от Агенцията по безопасност на храните заради лоша хигиена.

При направената проверка инспекторите установили, че в бистрото се съхраняват продукти с изтекъл срок на годност. Освен това в менюто били включени храни, за които обектът нямал разрешително.

Под всякаква критика била и чистотата в кухнята. Хладилници, фризери, плотове били потънали в мръсотия.

"Част от продуктите не са съхранявани по правилния начин, да не кажа, че въобще не са били съхранявани, а това крие сериозен риск за „кръстосано замърсяване” и съответно опасност за здравето на хората", коментира Даниела Кепекова, директор на БАБХ в Бургас.

Бистрото, намиращо се на метри от плажа „Какао бийч” в Слънчев бряг, е с отнето разрешително и два съставени акта за административни нарушения. Единият е за управителя на заведението, а другият – за отговорника в кухнята.

Инспекторите са наложили най-високите парични санкции за такъв тип нарушения, предвидени в закона. Ако собствениците на заведението искат да го отворят отново, ще трябва да подадат молба за нова регистрация.

"И едва ако след наша проверка преценим, че има основание за това, тогава бистрото ще започне работа отново”, коментира Кепекова.

Тя допълни, че за последните два месеца общо 12 обекта са били затворени, като 9 от тях са на юг от Бургас. Това са предимно сезонни павилиончета и заведения за бързо хранене. Не са малко и глобите за продавачи на храна по плажовете, както и за рибари, предлагащи улова си на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase