Пуснаха движението и в двете посоки от Ямбол до "Петлъчката". Снимка: Булфото

Пуснато е движението на моторни превозни средства в участъка от Ямбол до „Петолъчката” от АМ „Тракия” и в посока Бургас-София.

Вече може да се пътува и в двете платна по новоизградения участък от автомагистралата, част от лот 4 - от Ямбол /от км 276+200 до км 291+000/ - до пътен възел с Път I-7 "Зимница - Веселиново".

15-километровият участък в петък беше пуснат за движение само в посока София - Бургас. Тази година бяха пуснати в експлоатация общо 82 километра от магистралата, в резултат на което от столицата до морето се стига за час и половина по-бързо.

Още по темата

На 1 юли първо бяха пуснати 32-та километра от Лот 2 на "Тракия" - от Стара до Нова Загора и на шофьорите вече не се налага да минават по така наречената "отсечка на смъртта". През юли беше открит и третият Лот от почти 38 километра, свързващ градовете Нова Загора и Ямбол.

За да бъде завършена цялата магистрала, остава само да се изгради напълно 4-ият Лот - от Ямбол до Карнобат. Ако няма забавяне при строителните дейности, "Тракия" ще бъде изцяло готова в началото на 2013 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase