Над страната най-сетни ще разхлади. Снимка: архив, Булфото

През нощта над страната ще бъде ясно и топло. След полунощ в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него в страната ще започне да нахлува хладен въздух, съобщи НИМХ при БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за август. През деня от запад ще се повишава.

Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили - до 15-20 м/сек, в Дунавската равнина временно до бурен - пулсации до 25 м/сек. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските, а към края на деня и през нощта срещу вторник в Източна България ще превали и прегърми.

Към 15 часа температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса, в Южна България и североизточните райони между 30 и 35 градуса, в София 24-25 градуса.

По Черноморието през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево, а вятърът слаб. Максимални температури между 31 и 34 градуса. Вечерта ще има влошаване на времето - вятърът сериозно ще се усили, облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми.

Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините още преди обяд вятърът от северозапад ще започне да се усилва и към края на деня ще е бурен. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Родопите и Централна и Източна Стара планина, ще превали и прегърми. През деня температурите ще се понижават и към 15 часа на 1200 метра ще бъдат около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase