Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА
fallback

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

304

Не съм трол

преди 5 години

Честита магистрала, вече 2 години КАРАМЕ! КАРАМЕ! Не мое се запрем

303

пустиняка

преди 11 години

Тунела през прохода ''Петрохан'' няма да го има ... Скоростния път от Видин до София значи пак остава на заден план... Защо ли не се учудвам... То вярно, че там хора не останаха вече, кой умря, кой избяга, така че наистина може изобщо да не го строите... Даже направо защо не зачеркнете Северозапада от картата на България или не го дадете на Румъния... Те по-справедливо биха постъпили към него...

302

Пиро

преди 11 години

Тази Лиляна е бати тюлена

fallback