Снимка: Dnes.bg

Истински екшън се разигра рано тази сутрин в Димитровград, след като словашки ТИР с 30 бика се запали.

Малко след 5:00 часа заради неизправност в спирачната система лумнали пламъци в задната част на камиона. Подплашените животни намерили пролука и 12 от тях успели да избягат от горящия камион.

Биковете хукнали по димитровградските улици за ужас на ранобудните минувачи. Хората панически се скрили във входовете на близките жилищни сгради, разказаха очевидци, които наблюдавали случката от терасите си.

Минути след това 2 екипа огнеборци и полицаи дошли на мястото на инцидента. Те направили кордон и след гонитба прибрали 12-те бика в близко заграждение.

Пожарът бил загасен, а шофьорът и 18-те животни в ТИР-а останали невредими. Изгорели са само задните гуми и част от ремаркето на камиона.

Гонка с бикове събуди Димитровград

Движението по международния път Русе - Истанбул обаче бе затруднено повече от 4 часа.

ТИР-ът е превозвал животните от Словакия към Турция. Заради инцидента обаче биковете ще бъдат настанени в депото за почивка на животни в хасковското село Стамболийски.

Те ще бъдат прегледани от ветеринарен лекар. Ако състоянието им позволява, животните ще продължат пътя си към южната ни съседка с друг камион на същата фирма, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково д-р Христо Вълчанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase