Пожарът продължава да гори край село Динево. Снимка: БТА

2500 дка площ обхвана пожарът в хасковското село Динево. От тях 1500 дка е широколистна гора.

25 пожарникари и 30 горски служители от обяд се борят с огнената стихия. На място има изпратени и две водоноски от община Хасково.

Пожарът гори на два фронта - единият към село Динево, а другият към село Малево. Той се разраства бързо заради високите температури и силния вятър.

Сигнал за инцидента бе подаден на спешния телефон 112 по обяд днес. Първоначално жителите на селото се включиха в гасенето на огъня, но веднага след като пожарникарите дойдоха доброволците се разотидоха.

Още по темата

По молба на началника на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев кметицата на Динево Димитрия Желева два пъти пусна сирените и би камбаната на църквата, за да мобилизира отново жителите на селото, но за съжаление без  успех.

Затова от Областна администрация - Хасково поискаха помощ от военните. Очаква се утре около 50 човека от местното поделение да се включат в гасенето на огъня.

Опасност за населените места засега няма.

Пожарът в лесопарк "Бакаджик" край Ямбол също се разраства и вече е обхванал площ от около 1500 декара смесена гора и храсти.

В овладяването му са включени два пожарни автомобила, 15 огнеборци и спасители, 10 служители на горското стопанства с два автомобила, два военни модула - 140 души с тежка верижна машина
БАТ и група от 14 доброволци от съседното село Търнава.

Пресечената местност затруднява директното гасене на огъня. На някои места горят стеблата на
дърветата, а на други - високите им части.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase