Уорлик остава с приятни спомени от Варна. Снимка: Булфото
fallback

"Винаги съм се стремял да бъда посланик не само на американската държава и интереси в България, но и на обикновените американци пред обикновените българи", обяви във Варна американският посланик Джеймс Уорлик, който след малко повече от месец ще напусне поста си.

На срещата си с кмета на морската столица Кирил Йорданов Уорлик подчерта, че Варна е най-любимият му български град и се надява американските инвеститори да вложат парите си именно тук.

По повод протестите и скандалите около Морската градина американският посланик  обясни, че тя трябва да се запази в сегашния си вид и това зависи само от варненци. 

"Ако трябва да бъда искрен, не бих искал Морската градина на Варна да се превърне в следващия Слънчев бряг. Надявам се, че едно от най-красивите места в страната ще се запази", добави Уорлик.

Тази сутрин той и представители на Националната гвардия на Тенеси, водени от генерал Макс Хейстън, бяха посрещнати в сградата на общината от кмета Кирил Йорданов.

Генералът, който стои начело на 15-хилядната гвардия на Тенеси, обожава моторите и има "Харли Дейвидсън". Явно запознат със същите страсти на варненския кмет Кирил Йорданов, той го покани  на разходка с мотор из Тенеси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

байо от село

преди 11 години

до 136Като си с подигравка за село, не влизай в магазините, че то вътре е пълно със "селска" продукция. Аман от граждани в село раждани.

124

НЕ ВИНАГИ СА АНОНИМН

преди 11 години

НЕ ВИНАГИ СА АНОНИМНИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС РАБОТЕЩИТЕ ЗА ТЯХ

123

5kov

преди 11 години

Забележително е, че платените плювачи и злобари са винаги анонимни

fallback