Уорлик остава с приятни спомени от Варна. Снимка: Булфото

"Винаги съм се стремял да бъда посланик не само на американската държава и интереси в България, но и на обикновените американци пред обикновените българи", обяви във Варна американският посланик Джеймс Уорлик, който след малко повече от месец ще напусне поста си.

На срещата си с кмета на морската столица Кирил Йорданов Уорлик подчерта, че Варна е най-любимият му български град и се надява американските инвеститори да вложат парите си именно тук.

По повод протестите и скандалите около Морската градина американският посланик  обясни, че тя трябва да се запази в сегашния си вид и това зависи само от варненци. 

"Ако трябва да бъда искрен, не бих искал Морската градина на Варна да се превърне в следващия Слънчев бряг. Надявам се, че едно от най-красивите места в страната ще се запази", добави Уорлик.

Тази сутрин той и представители на Националната гвардия на Тенеси, водени от генерал Макс Хейстън, бяха посрещнати в сградата на общината от кмета Кирил Йорданов.

Генералът, който стои начело на 15-хилядната гвардия на Тенеси, обожава моторите и има "Харли Дейвидсън". Явно запознат със същите страсти на варненския кмет Кирил Йорданов, той го покани  на разходка с мотор из Тенеси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase