Фандъкова инспектира почистване на речното корито на река Перловска. Снимка: БТА

Столичната община е осигурила два милиона лева през тази година за почистването на около 60 км от речните корита в София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като провери дейностите по почистване на речното корито на река Перловска.

Четвърта година общината организира планово почистване на речните корита, като приоритет имат критичните участъци. При продължителни и силни валежи или снеготопене се извършват и аварийни почиствания.

Освен р.Перловска, се почистват още участъци от реките Владайска, Суходолска, Слатинска, Боянска бара, Банишка, Бачина, Люлинска, Драгалевска, Блато, Подгумерска, Дзуката, както и дерета в районите "Витоша", "Овча купел" и с.Чепинци. Общата им дължина е 12 180 метра.

Досега е завършено почистването на участъци от реки, дерета и канали с обща дължина около 13 200 метра. Над 10 хиляди метра са аварийно почистените участъци.

"Превенцията е много важна, трябва да направим всичко възможно да си свършим работата преди поройните дъждове", отбеляза Фандъкова.

Тя призна, че няма гаранция, че проблеми няма да се появят, но поне причина за тях да не са падналите дървета и растителността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase