Четири къщи са пострадали по-сериозно след труса. Снимка: Архив Булфото
fallback

Два затихващи и слаби земни труса са регистрирани досега в района на Перник, след вчерашното земетресение от 4,5 по скалата на Рихтер, съобщиха дежурните сеизмолози в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

Първото последващо земетресение е било регистрирано в 18.30 часа на 14 юли и е било с магнитуд 2 по скалата на Рихтер, съобщава БТА.

Второто земетресение е станало снощи в 23.15 часа и е било отново с магнитуд 2 по Рихтер, съобщиха сеизмолозите.
Според тях след вчерашното земетресение от 4,5 по Рихтер е нормално и вероятно да има и други последващи и затихващи земни трусове.

Същевременно стана ясно, че четири къщи са пострадали най-тежко след вчерашния трус.

Oще по темата
14 юли 2012 15:57
354

Сградите са били с поражения още при първото земетресение на 22 май, но сега състоянието им се е влошило, съобщи кметът Росица Янакиева.

Все още се обследват сградите и предстои експертите да кажат окончателното си мнение, но не е изключено да се наложи да бъдат съборени, обясни Янакиева.

Три от опасните постройки са в Перник: две - в кв. "Марина бара", една - в кв. "Рудничар". Четвъртата къща е в село Дивотино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Никол

преди 11 години

И също така г-н/г-жа Анонимен, внимавай как ни обиждаш : ''..nagli hora sa tova..'', защото не знаеш ние какво преживяхме, така че нямаш право!Дано не ти се случи да те преживееш по-силно земетресение и тогава да видиш дали ще казваш същото или по- точно : ''Da, pak shte revnat sega - daite pari..'' ! Дано никога повече да няма земетресения нито в Перник,нито никъде !

23

Nikol

преди 11 години

Искам да се обърна специално към г-жа Мария и към г-н/г-жа Анонимен 9, искам да ви разясня,че нас изобщо не ни интересуват парите,както каза г-жа Мария: ''Стига сте ни занимавали с тия само за пари и помощи мрънкат !!!!!!!!!'' и след това добави г-н/г-жа Анонимен: ''Da, pak shte revnat sega - daite pari da si opravim galabarnicite...nagli hora sa tova..predlagam na boko da im otpusne po 1 000 000 lw minimun na kalpak...''!

22

ева

преди 11 години

Г-н Металург,поръчките ги дават управляващите- в лицето на Герб и """опозицията" БСП,ако щете и Миглена Пръмова,и Волен,и Яне и всички проекти на БКП.Почвам да мисля ,че ББ е прав,че в България остана плявата.Щом всички казват на бялото черно,комуниста се обявява за анти,изнасят се СРС-та,а на народа му текат лигите по мутри и управляващи с надежда да ударят и те кьоравото.Ама" нема"!Докато пеете Осанна ви се трупат по-големи сметки за ток,парно и пр.Не обеща ли Вожда и Учителя да ги намали?

fallback